• دوشنبه ۳۰ مهر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۱:۲۰
  • دسته بندی : اقتصادی
  • کد خبر : 977-9684-5
  • خبرنگار : 0584004
  • منبع خبر : ----

/گزارش/
دست مردم قطب تولید دام به پشت ویترین گوشت قرمز نمی رسد

خراسان شمالی یکی از قطب های دامپروری در کشور است که سالانه تعداد زیادی دام توسط جمعیت عشایری و روستایی این استان تولید و وارد بازار می شود.

به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، سرمایه دامی این استان بیش از دو میلیون راس دام سبک و سنگین است که گوشت قرمز یکی از محصولات ارگانیک تولیدی در این منطقه محسوب می شود و از سوی دیگر خراسان شمالی یکی از مناطق تولید کننده گوشت استان هایی همچون مازندان، گیلان، تهران و مشهد است این درحالیست که افزایش قیمت موجب شده تا سفره مردم این استان کم کم از این نعمت خالی شود و منطقه فقط تبدیل به صادرکننده دام زنده شود.

قصاب ها توان کشتار دام در کشتارگاه ها را از دست داده اند

حسین قاسم زاده رئیس اتحادیه قصابان خراسان شمالی در گفت و گو با ایسنا گفت: میزان مصرف گوشت در میان مردم این استان کاهش یافته است و به همین علت قصاب ها توان خود را برای کشتار دام در کشتارگاه ها به منظور عرضه از دست داده اند.

وی توضیح داد: قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز گوسفندی در حال حاضر 60 هزار تومان است این درحالیست که این عدد در مدت مشابه سال گذشته 38 هزار تومان بود.

وی با اشاره به اینکه قیمت گوشت گوساله نیز در حال حاضر همانند قیمت گوشت گوسفندی است، افزود: قیمت هر کیلوگرم گوشت گوساله نیز 60 هزار تومان است این درحالیست که این گوشت در سال گذشته با قیمت 28 هزار تومان به فروش می رسید.

قاسم زاده با تاکید بر اینکه میزان خرید لاشه های گوشت گوسفندی و گاوی از سوی قصابان از کشتارگاه های استان به شدت کاهش یافته است، ادامه داد: علت اصلی آن افزایش قیمت گوشت و عدم توانایی مردم در خرید این ماده غذایی است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف گوشت مرغ به خاطر عدم توانایی مردم در خرید گوشت قرمز افزایش یافته است؟ اظهار کرد: متاسفانه میزان مصرف گوشت مرغ از سوی مردم این استان رقمی همانند سال گذشته بوده و هیچ تغییری در آن به وجود نیامده است.

این مقام مسئول تصریح کرد: این امر نشان دهنده آن است که به طور کلی تعدادی از خانوارها مصرف گوشت را از سبد غذایی خود حذف کرده اند چراکه اگر افرادی که در گذشته گوشت قرمز مصرف می کردند و هم اکنون به علت افزایش قیمت ها به سوی مصرف گوشت مرغ متمایل شده اند، هم میزان مصرف گوشت مرغ و هم قیمت آن در استان افزایش می یافت که شاهد چنین امری نیسیتم.

کشتار دام در کشتارگاه های خراسان شمالی17 درصد کاهش یافت

دکتر علی اکبر دلیر صحرایی، رئیس اداره نظارت اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در ادامه در گفت و گو با ایسنا تاکید کرد: تعداد کشتار دام برای تامین گوشت مورد نیاز در کشتارگاه های استان 17 درصد کاهش یافته است.

وی میزان کشتار دام سبک طی سال جاری را 34 هزار و 770 راس بیان کرد و افزود: این میزان در سال گذشته 42 هزار و 100 راس بوده است.

وی ادامه داد: تعداد کشتار دام سنگین نیز در سال جاری به رقم سه هزار و 516 راس رسیده است این درحالیست که این تعداد در سال گذشته سه هزار و 574 راس بوده است.

بی مهری به دام مولد از علل گران شدن قیمت گوشت در استان

حسینعلی حصاری، مدیرعامل شرکت تعاونی گاوداران بجنورد همچنین در گفت و گو با ایسنا گفت: علت اصلی بالارفتن قیمت گوشت قرمز در این استان بالارفتن نهاده های دامی است.

وی کاهش دام مولد را از علل دیگر بیان کرد و توضیح داد: در سال های گذشته به علت بی مهری و بی توجهی که به دام های مولد شد، این دام ها روانه کشتارگاه شدند در نتیجه سبب شد تا علاوه بر اینکه تعداد دام مولد کم شود، تعداد گوساله پرواری نیز کاهش یابد.

حصاری با اشاره به اینکه علل مذکور 85 درصد عامل گرانی گوشت را موجب شده است، خاطرنشان کرد: 15 درصد باقی مانده به علت خروج دام زنده از استان است.  

بیش از 150 هزار راس دام زنده از خراسان شمالی خارج شد

دکتر ابراهیم تقوایی، رئیس اداره قرنطینه اداره کل دامپزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا با تاکید بر اینکه بالار فتن قیمت نهاده های دامی موجب شده تا دامداران نتوانند دام را به مدت زیادی نزد خود نگه دارند، گفت: طی شش ماه نخست سال جاری 148 هزار راس گوسفند و بز و دو هزار و 834 راس گاو و گوساله از خراسان شمالی به مقصد کشتارگاه های سایر استان خارج شود.

به گفته وی این درحالیست که طی سال گذشته 120 هزار راس گوسفند و بز و سه هزار و 959 راس دام گاو گوساله از استان خارج شده بودند که با افزایش خروج دام سبک و کاهش دام سنگین مواجه هستیم.

گرانی، مصرف گوشت را در استان کاهش داده است/حبوبات جایگزینی مناسب برای گوشت قرمز

دکتر فلوریا انفرادی کارشناس مسئول گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در گفت و گو با ایسنا تصریح کرد: تورم و گرانی موجب شده تا میزان مصرف گوشت در میان مردم این استان کاهش یابد.

وی با بیان اینکه گوشت منبع تامین پروتئین در بدن است و استفاده از آن یکی از ملزومات حفظ سلامتی است، توصیه کرد: حال که با افزایش قیمت ها مردم توان خرید این ماده غذایی را ندارند می توانند از سایر مواد غذایی جایگزین نیاز بدن را تامین کنند.

انفرادی مصرف تخم مرغ را یکی از مواد جایگزین گوشت اعلام کرد و توضیح داد: بسیاری از سالمندان از مصرف تخم مرغ هراس دارند این درحالیست که مصرف تخم مرغ طی سه روز در هفته هیچ مشکلی برای سلامتی این افراد ایجاد نخواهد کرد.

وی تاکید کرد: مصرف گوشت سفید به همراه عدس و لوبیا از دیگر موادی است که می تواند جایگزین گوشت قرمز شود.

به گفته این مقام مسئول مصرف انواع حبوبات نیز می تواند در این امر تاثیرگذار باشد.

کارشناس مسئول گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه گوشت قرمز منبع تامین ویتامین B12 است، گفت: این ماده ضروری بدن را نیز می توان با تزریق این ویتامین جذب بدن کرد.

وی خاطرنشان کرد: تعدادی از افراد تصور می کنند حال که قیمت گوشت بالا رفته، نیاز گوشتی بدن را از طریق گوشت فرآوری شده همچون سوسیس و کالباس جبران کنند این درحالیست که این مواد هیچ خاصیت مفیدی برای بدن نخواهد داشت.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: