• چهارشنبه ۱۴ آذر ماه، ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰
  • دسته بندی : علمی و آموزشی
  • کد خبر : 979-586-5
  • خبرنگار : 0584004
  • منبع خبر : ----

پخت و پز در ظروف مسی قدیمی فاقد لعاب ممنوع

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: مس سومین ماده معدنی بدن است که برای سلامتی مفید بوده و عنصری ضروری است که در فرایندهای گوناگون بدن نظیر خون سازی و عملکرد سیستم ایمنی، فرایند متابولیک طبیعی در ارتباط با اسیدهای آمینه و ویتامین ها نقش دارد.

نسرین علیزاده در گفت و گو با ایسنا، منطقه خراسان شمالی، با اشاره به اینکه مس داخل بدن تولید نمی شود، بیان کرد : مس باید از طریق منابع خارجی وارد بدن شود، رعایت تنوع و تعادل در مصرف منابع غذایی حاوی مس از جمله غذاهای دریایی، جگر، غلات کامل، مغزها ، حبوبات، سیب زمینی، نخود، گوشت قرمز، قارچ ، نارگیل و سیب برای دریافت کافی آن توصیه می شود.

وی  افزود: علاوه بر آن غذاهای حاوی فیبر زیاد و مصرف زیاد روی و آهن نیز می تواند جذب مس را کاهش داده و موجب کمبود مس شود.

این مسئول تصریح کرد: مس از یک طرف فلزی پر واکنش است و در مقابل حرارت به راحتی با مواد غذایی واکنش نشان می دهد و در طولانی مدت بدن را دچار مسمومیت ( باحالت تهوع و استفراغ ، اسهال و سردرد ) می کند و با اختلالاتی در عملکرد کبد ، تشیکل گلبول های قرمز و عملکرد سیستم ایمنی بدن همرا است.

وی با بیان اینکه یکی از مضرات ظروف مسی اکسید شدن آنهاست که بسیار خطرناک است و ظروف مسی قدیمی که لعاب ندارد پخت غذا در آن صحیح نیست، اظهار کرد: مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسید می شود و به سبز خاکستری تغییر رنگ می دهد که برای سلامت بسیار مضر است

علیزاده تاکید کرد: استفاده از ظروف مسی در صورتی مجاز است که توسط لایه ای از یک فلز دیگر مثل قلع، استیل یا نیکل پوشانده شده باشند و به اصطلاح باید سفید شده باشند تا از ورود مس به غذا جلوگیری کنند، در صورتی که ظروف مسی قلع اندود نشده باشد ورود مس به غذا در طولانی مدت سبب تاثیر نامطلوبی بر احشا و اندام داخلی بدن شده و ذخیره شدن آن در کبد به مرور به از کار افتادن این عضو کمک می کند.

وی خاطرنشان کرد: قلع اندود شدن این ظروف باید به صورت اصولی و بدون سرب انجام شده باشد در غیر این صورت اگر قلع همراه با سرب باشد آسیب های جبران ناپذیری به بدن وارد خواهد کرد.

این مقام مسئول تصریح کرد: سرب واردشده در بدن در کبد تجمع کرده و مسمومیت با سرب به مراتب از مسمومیت با مس برای انسان خطرناک تر است و در طول زمان موجب آسیب به سیستم عصبی مغز و استخوان ها می شود و قطعا کبد قدرت مبارزه با چنین چیزی را نداشته و شخص دچار مرگ تدریجی می شود.

این مسئول با بیان اینکه مس بهترین رسانای حرارت و سیار بوده و سریع و یکنواخت داغ می شود، گفت: ظروف مسی هنگام استفاده از حرارت کم یا متوسط استفاده شود و برای پخت و پز غذاهایی که ماهیت اسیدی و ترش دارند به علت اینکه لایه دخلی ظرف را از بین می برند و سبب ورود بیش از اندازه مس به غذا و بدن می شود تاکید می شود از این ظروف استفاده نشود.

به گفته وی برای حفظ لایه قلع اندود، در هنگام طبخ غذا از قاشق های چوبی استفاه شود و ظروف داغ بلافاصله داخل آب سرد یا فریزر قرار نگیرد و سپس به آهستگی شسته شود.


انتهای پیام

ارسال خبر به دوستان

* گیرنده(ها):

آدرس ایمیل ها را با علامت کاما از هم جدا نمایید. (حداکثر 3 آدرس پست الکترونیکی گیرنده را وارد نمایید)
متن ارسال:

ارسال نظر

نام و نام خانوادگی:
آدرس سایت شما:
* آدرس پست الکترونیکی:
* متن:
* کد مقابل را وارد نمایید: